Wat is KPNI?

Missie

Wij gaan uit van een moderne definitie van gezondheid (de capaciteit om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en zelfmanagement). Alle kennis die we verzamelen, verdelen en onderzoeken is op deze definitie gebaseerd.


 

Visie

Patiënten en cliënten worden steeds mondiger en ‘experts’ op het gebied van gezondheid en ziekte. Dit is een prachtige ontwikkeling, daar daarmee de persoon opnieuw controle krijgt over haar/zijn gezondheid en welzijn.

Voor artsen en therapeuten betekent dit vaak dat men niet in staat is om gefundeerd te antwoorden op patiëntvragen die niet tot de therapeut/arts haar ‘specialistische’ werkgebied behoren. Onze meta-disciplinaire klinische PNI is in staat om alle gezondheidsprofessionals de kennis te laten ontwikkelen om mensen integraal te kunnen begeleiden op zowel preventief als curatief gebied.

Klinische PNI is een harde wetenschap. Het wetenschappelijke karakter is recent benadrukt en bestendigd met de oprichting van een leerstoelgroep aan de Universiteit van Granada (UGR), campus Melilla Spain. klinische PNI kan hiermee beschouwd worden als de optimale wetenschappelijke brug tussen de natuurgeneeskunde en de conventionele geneeskunde.

Integraal Orthomoleculair Therapeut

De Integrale Orthomoleculaire therapie berust op 4 peilers.

 

  • Integraal : dit wil zeggen dat we op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht. We gaan verder waar de meeste opleidingen stoppen.
  • Orthomoleculair : Wetenschappelijk onderbouwde kennis van lichaamsprocessen en de daarbij betrokken voedingsstoffen
  • Therapeut : Praktische tools om samen met de cliënt tot de juiste aanpak te komen.
  • behandelplan : Voeding, beweging en leefstijl. Aanvulling van stoffen die het werkingsmechanisme weer herstellen.

 

Integraal

 

Veel orthomoleculaire opleidingen focussen op het natuurlijk behandelen van symptomen, zonder de echte oorzaak aan te pakken. Wij zijn pas tevreden wanneer de oorzaak van de oorzaak is achterhaald. Van hormonale klachten tot vermoeidheidsklachten, van eczeem tot migraine, je zult zien dat elke klacht te herleiden is tot een ultieme oorzaak. Deze integrale kijk op de mens is waar Natura Foundation zich in onderscheidt. Onze overtuiging is dan ook dat alleen wanneer we de échte oorzaak vinden en oplossen, jouw cliënt echt geholpen is. Gebaseerd op de grondbeginselen van de kPNI

 

 

Orthomoleculair

 

Wetenschappelijke kennis van lichaamsprocessen en stoffen. Alle kennis in onze therapeuten opleiding is wetenschappelijk onderbouwd. Je leert over de functie en werking van voedingsstoffen en krijgt inzicht in de exacte werking van lichaamssystemen en de werkingsmechanismen. Uiteraard leer je hoe je deze fysiologische processen kunt beïnvloeden. Onze wetenschappelijke basis maakt dat ook veel artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere BIG-geregistreerden onze opleiding volgen.

 

 

Therapeut

 

Praktische tools om tot de juiste behandeling te komen. Na afronding van de opleiding ben je in staat om zelfstandig cliënten te behandelen. We besteden veel aandacht aan hoe je tot het juiste plan van aanpak komt voor jouw cliënt. Anamnese, diagnostische tools en gevalideerde vragenlijsten komen uitgebreid aan bod. Zo beschik je over alle tools om tot een succesvolle behandeling te komen en kun je de opgedane orthomoleculaire kennis goed in de praktijk brengen.

 

 

Behandelplan

 

Voeding, beweging en leefstijl. Aanvulling van stoffen die het werkingsmechanisme weer herstellen. De behandelplannen die je leert opstellen tijdens de opleiding zijn gericht op voeding, beweging, orthomoleculaire suppletie, fytotherapie en andere leefstijlinterventies. Je zult ervaren dat geen enkel behandelplan hetzelfde is en dat er een wereld van mogelijkheden is om jouw clienten te helpen hun gezondheid te bevorderen of te herstellen en te handhaven.