Over Mezelf

Opleiding

Licentiaat Lichamelijke opvoeding    (VUB)
Licentiaat Motorische Revalidatie en Kinesitherapie   (VUB)
Geagregeerde Hoger Onderwijs   (VUB)
Manuele therapie –  (FILAX)
Profesional Applied Kinesiology   (International College of Applied Kinesiology)
Orthomoleculair Therapeut    (Natura Foundation – KPNI)
Master in Psycho-Neuro-Immuniteit 2020-2023  (PNI Nederland – KPNI)
Na mijn opleiding als kinesitherapeut en manueel therapeut, voelde ik in de praktijk een zekere frustratie. Dit omdat klachten steeds terugkwamen of niet verdwenen, met als exponent mijn eigen zoon, die op zeer hoog niveau voetbalde, maar steeds spierblessures opliep; daardoor ben ik in contact gekomen met applied kinesiology. Een fantastische tool waarbij men leert inzien om naar de oorzaken te gaan en niet meer naar de symptomen te behandelen; dit was al een openbaring voor mij, maar ik wilde als aanvulling meer kennis verwerven over het functioneren van ons lichaam, daarom heb ik besloten om KPNI te gaan volgen.

Elk onderwerp geeft zoveel meer inzicht in de werking van ons lichaam, wat mij nu al het meest is bijgebleven: de energieverdeling in het lichaam, hoe bijvoorbeeld een actief immuunsysteem de energieverdeling totaal doet veranderen, verder ook de gevolgen van chronische stress en wat een ongeloofelijke impact onze voeding heeft op onze “gezondheid”.

 

De opleiding KPNI heeft een grote invloed gehad op mijn persoonlijke eetgewoonten. In mijn praktijk is de bijdrage van kPNI zodanig, dat ik het gevoel krijg dat ik van een AK therapeut (die diepere inzichten wou krijgen in de volledige werking van ons menselijk lichaam) aan het evolueren ben naar een KPNI therapeut die met AK een resem zeer sterke extra tools heeft.


Eddy De Proft