Wat is Applied Kinesiology?

Applied Kinesiology is een methode waarbij met spiertesten een analyse word gemaakt van de lichaamsfuncties om zo een gezondheidsprobleem van patiënten te benaderen en/of evalueren.

 

 

Geschiedenis

 

Het systeem van Applied Kiensiology werd in de jaren ’60 ontwikkeld door Dr; George Goodheart, een chiropractor uit Detroit. Hij kwam tot de ontdekking dat de spieren niet alleen in verbinding staan tot de specifieke zenuwen, maar dat ze ook een relatie hebben met allerlei andere systemen.

 

 

Methode

 

Applied Kinesiology (AK) is een diagnostische methode die aan de hand van spiertesten en door het “uitdagen” van het zenuwstelsel de oorzaak probeert te achterhalen van functiestoornissen die in het lichaam aanwezig zijn. Op die manier kan men effectief en efficiënt problemen opsporen en oplossen.

 

 

Werkwijze

Uit onderzoek is gebleken dat onze spieren meer verbonden zijn met de rest van ons lichaam dan vroeger gedacht werd. Dat betekent dat een specialist nu met een simpele test van de spierfunctie al bepaalde problemen kan vaststellen. Zoals het over- of onderfunctioneren van specifieke organen.